Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Talat Xhaferi për ndërprerjen e koordinimit me grupet parlamentare: Koordinatori i VMRO-DPMNE vendosi ultimatum, nuk do ta lejoj

1 min read

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, mbajti një konferencë për shtyp në të cilën shpjegoi ndërprerjen e koordinimit me grupet parlamentare për mbajtjen e seancës.

“Në koordinimin e sotëm, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE, kishte një kusht për të siguruar kuorum në seancën e nesërme.

Kushti është: nga 30 pikat që parashikohet të jenë në rendin e ditës, pikat 1, 9, 10 dhe 11 mbeten në të njëjtën rend dite, dhe pikat e tjera hiqen nga rendi i ditës.

Së pari, është proceduralisht e pamundur, sepse seanca që është thirrur, e cila është thirrur me pikat e rendit të ditës, dhe me zgjidhjet për plotësimin e saj, dhe unë kam treguar që nuk do të lejoj ultimatume ose kushte.

“Unë gjithashtu e ndërpreva atë koordinim në mënyrë që të mund t’i informoja qytetarët për zhvillimet,” tha Xhaferi.

Më herët, Micevski tha në një konferencë për shtyp se propozimet e tyre nuk u pranuan dhe se LSDM dhe BDI janë ato që bllokojnë Kuvendin.