Tetova përsëri qyteti më i ndotur, numri ekstrem i grimcave të dëmshme të PM në ajër

vull

Përqendrimi i substancave të dëmshme në ajër është 16 herë më i lartë se 50 mikrogramë të lejuar për metër kub. Gjithashtu, përqendrimet e grimcave PM 2.5, të cilat ishin 123 në vend të 50 mikrogramë për metër kub, u dyshuan gjatë natës.

Megjithëse standardet shëndetësore botërore parashikojnë se në një vit kalendarik nuk do të ketë më shumë se 35 ditë ajër të ndotur, gjegjësisht prezencë të shtuar të grimcave helmuese PM 10 dhe PM 2, deri më tani në Tetovë 75 ditë janë vërejtur përqendrime të larta të substancave të dëmshme në ajër.

Numri i ditëve kur përqendrimi i grimcave të dëmshme është rritur nuk është i plotë pasi nuk ka pasur matje nga 26 Prilli deri më 23 Shtator.

Next Post

Dard të premten sjellë bombën e rradhës, një hit i jashtëzakonshëm

Ylli i ri i muzikës shqiptare e që pretendon karierë ndërkombëtare Dard, këtë vit ka qenë jashtëzakonisht i suksesshëm në skenën muzikore dhe mjaft produktiv në industry, thuajse secili projekt i tij ka qenë me mjaft vëmendje si në tregun shqiptarë ashtue dhe në atë ndërkombëtarë. Dard përmes disa postimeve […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: