U arrit marrëveshje – rritja më e madhe e pensioneve në histori dhe ndihma prej 1000 denarë për çdo pensionist.

vull

Qeveria dhe përfaqësuesit e shoqatave të pensionistëve dhe Partisë së Pensionistëve janë pajtuar për ndryshimin e metodologjisë për harmonizim dhe rritje të pensioneve dhe për ndihmë financiare shtesë për pensionistët nga 1000 denarë për muajin prill, maj dhe qershor.

“Sot ramë dakord që të pranojmë propozimin e pensionistëve për të futur një metodologji të re për rritjen e pensioneve bazuar në të ashtuquajturën formulë zvicerane, pra 50 për qind rritje të kostos së jetesës dhe 50 për qind rritje të pagës minimale”, tha ai. pas takimit, kryeministri Dimitar Kovaçevski.

Rritja më e madhe historikisht e pensioneve dhe ndihma prej 1000 denarë për çdo pensionist.

Ndryshimi i metodologjisë, sipas sistemit zviceran, 50% me shpenzime jetese dhe 50% me rritje pagash është pjesë e marrëveshjes mes Qeverisë dhe pensionistëve.

Kjo do të thotë rritje mesatare e pensionit mesatar prej 900 denarë, me rregullimin në shtator, dhe plus 1.000 denarë për çdo pensionist për 3 muaj, zbulon Centar.mk.

Next Post

Besimi – Angellov: Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgaria rrisin dinamikën e realizimit të projekteve të përbashkëta me aktivitete konkrete

Zhvillimet aktuale në Ukrainë, kriza energjetike, ndikimi i tyre ndaj ekonomisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe ekonomisë së Bullgarisë, si dhe mundësitë për bashkëpunim të ndërsjellë ishin tema të takimit të ministrit të Financave Fatmir Besimi me ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në vend Angell Angellov. Në këtë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: