Veskovski: Nuk do të organizojmë mitingje klasike, bindshëm do të fitojmë në zgjedhje

Ne nuk do të organizojmë mitingje klasike masive, tribuna dhe takime të drejtpërdrejta me qytetarët në mënyrë që të mbrojmë shëndetin e qytetarëve, por ne do të përdorim të gjitha llojet e mediave, rrjeteve sociale dhe platformave online për të arritur tek çdo qytetar i vendit tonë dhe prezantimi i tij. oferta jonë, thotë sekretari organizativ i LSDM-së Dusko Veskovski në një bisedë me Focus. Veskovski thekson se në periudhën tjetër, përparësia numër një do të jetë trajtimi me Covid 19, por ai gjithashtu thekson, dhe ekonomia do të jetë në fokus. Sipas tij, LSDM do të fitojë bindshëm zgjedhjet dhe do të formojë një qeveri.

Duke pasur parasysh rrethanat specifike për shkak të virusit korona, çfarë lloj fushate do të udhëheqë LSDM-ja për zgjedhjet e ardhshme parlamentare? A do të ketë mitingje, tribuna dhe tubime të tjera ku ka kontakt të drejtpërdrejtë midis qytetarëve apo do të mbështeteni plotësisht në fushatën online?

Si parti politike, ne jemi maksimalisht të përqendruar në luftën kundër koronavirusit. Për ne, shëndeti i qytetarëve është një përparësi kryesore nga e cila nuk do të devijojmë dhe në atë drejtim do të zhvillohet fushata për zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Qeveria e LSDM-së ka miratuar një seri masash cilësore që ndikuan drejtpërdrejt në luftën kundër koronavirusit dhe si parti politike në periudhën e ardhshme angazhimi ynë do të jetë një fushatë që do të mbrojë kryesisht qytetarët dhe në të njëjtën kohë do t’i informojë ata për politikat, projektet dhe idetë tona në katër vitet e ardhshme. Ne nuk do të organizojmë mitingje klasike masive, tribuna dhe takime të drejtpërdrejta me qytetarët në mënyrë që të mbrojmë shëndetin e qytetarëve. Ne do të përdorim të gjitha llojet e mediave, rrjeteve sociale dhe platformave online për të arritur tek çdo qytetar i vendit tonë dhe për të paraqitur ofertën tonë.

Cilat pyetje do të mbizotërojnë gjatë fushatës? A do të jetë vendimtare trajtimi i krizës shëndetësore dhe ekonomike, apo do të përpiqeni të ngrini çështje të tjera?

Secila sferë e jetës shoqërore është e rëndësishme për ne. Ne nuk mund të ndërtojmë një shoqëri të shëndetshme pa një zhvillim të balancuar dhe të ekuilibruar. Në periudhën përpara nesh, natyrisht që të merresh me Covid 19 është përparësia numër një, sepse vetëm me qytetarë të mbrojtur, të shëndetshëm dhe të sigurt do të kemi forcën të merremi me pasojat e virusit të koronës. Në tre vitet e kaluara, ne kemi investuar intensivisht në sistemin e kujdesit shëndetësor, i cili nga këndvështrimi i sotëm duket me të vërtetë i saktë sepse mjekët dhe profesionistët mjekësorë janë të motivuar të kujdesen për shëndetin e qytetarëve të Maqedonisë, dhe të gjithë marrin shërbime shëndetësore në mënyrë të barabartë shpejt dhe me cilësi. Kapacitetet në kujdesin shëndetësor, qendrat klinike, spitalet, klinikat ambulatore po evoluojnë vazhdimisht gjë që është një tregues në luftën kundër Davidit 19. Ekonomia do të jetë gjithashtu në fokus, tre paketat e masave ekonomike dhe investimet kapitale në shpenzimet publike, ndihma për ekonominë dhe qytetarët në këtë periudha arrin në 1.1 miliardë euro ose pothuajse 10 përqind e Prodhimit të Brendshëm Bruto vendor është një tregues se në cilin drejtim do të lëvizim në periudhën tjetër. Shteti ka marrë përgjegjësinë të mbrojë të gjithë qytetarët dhe kompanitë e prekura nga kriza, të kursejë sa më shumë punë dhe të krijojë kushte për vende të reja pune. Sigurisht, gjatë fushatës do të hapim çështje që lidhen me mjedisin, përfitimin që qëndron para nesh duke u bërë anëtare e plotë e Aleancës së NATO-s dhe duke filluar negociatat me BE-në, por me siguri do t’i kushtojmë vëmendje të gjitha temave që prekin drejtpërdrejt ose indirekt qytetarët e vendi ynë

Rezultati që prisni në zgjedhje dhe cilat janë faktorët kryesorë që do të përcaktojnë se kush do t’i fitojë zgjedhjet, por edhe kush do të ketë sukses në formimin e qeverisë?

Unë pres një fitore bindëse dhe një qeveri të udhëhequr nga LSDM sepse kemi synime të sinqerta dhe të sinqerta. Politikat që kemi zbatuar në periudhën e kaluar nuk na bëjnë që diametralisht të kundërshtojmë ofertën e kundërshtarit tonë politik. Në fakt, qytetarët patën mundësinë që përmes ministrave teknikë të opozitës të rikujtojnë metodat e punës së VMRO-DPMNE-së, për të vërejtur se asgjë nuk ka ndryshuar në atë parti dhe se dëshira për shkatërrim dhe mos bashkëpunim me ta është më e fortë dhe më e rëndësishme se shëndeti i qytetarëve. Jam i bindur që qytetarët e kësaj zgjedhjeje do ta pranojnë që ajo që kemi bërë në tre vitet e kaluara në nivelin ndërkombëtar dhe politik të brendshëm është dëshmi se ne jemi në rrugën e duhur dhe që së bashku mund të bëjmë edhe më shumë dhe madje edhe më mirë.

Next Post

Rinia shqiptare edhe para selisë së LSDM: Është koha jonë për kryeministër

Të rinjë shqiptare nga iniciativa “Pse jo” dhe “Unë besoj” në përkrahje të një shqiptari për kryeministër të Maqedonisë së Veriut ka dalur sot me mesazh para selisë së partisë maqedonase LSDM në Shkup, pas shpalosjes së mesazhit të tyre edhe para partisë opozitare maqedonase VMRO DPMNE. “Për vite me […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: