Zaev: Më së voni deri nesër do të vendoset gjendja e krizës

vull

Kryeministri Zoran Zaev pas mbledhjes së sotme të Këshillit të Sigurimit në vilën në Vodno, tha se sonte, më së voni deri se nesër, do të kalojë procedura për shpalljen e gjendjes së krizës për 30 ditë.

Kërkesa për një gjendje krize lindi nga takimi i sotëm dhe Presidenti Stevo Pendarovski sqaroi se një hap i tillë po ndërmerret sepse situata është me të vërtetë serioze.

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, theksoi se kjo do të thotë që spitalet private, si dhe personeli i tyre mjekësor, të vihen në dispozicion për trajtimin e të infektuarve.

Kjo është hera e parë në Maqedoni që një gjendje krize të deklarohet në të gjithë territorin. Më herët, një gjendje krize u shpall në rajonin përreth kufijve jugorë dhe lindorë për shkak të fluksit të migrantëve.

Next Post

- Aksi rrugor i rrugës regjionale Roplacë - Mateç do të bëhet realitet

Sot Kryetari i Komunës së Likovës z.Erkan Arifi vizitoj drejtorin e rrugëve shtetërore z.Ejup Rrustemi, ku bashk u dakorduan për punët ndërtimore që duhet të fillojn te rruga regjionale Ropalcë – Mateç. Ky projekt do të financohet nga Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore, i aprovuar nga Ministria e transportit dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: