Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Zaev: Shkupi kurrë nuk i harron viktimat dhe qytetarët e saj

1 min read

Sot kujtojmë 26 korrikun e vitit 1963, kur në orën 5:17 minuta u prishën 15.800 apartamente, 28.000 u dëmtuan dhe mbi 200.000 njerëz mbetën të pastrehë. Tërmeti katastrofik 58 vjet më parë ndaloi jetën e Shkupit për vetëm 20 sekonda dhe u mori jetën mbi një mijë qytetarëve shkupjanë.

Këtë e shkroi në profilin e tij zyrtar në FB kryeministri Zoran Zaev.

Dita e përkujtimit të tërmetit të Shkupit është gjithashtu një ditë kur u shprehim mirënjohjen tonë të gjithë atyre që me dashuri dhe solidaritet morën pjesë në ndarjen e dhimbjes me të mbijetuarit dhe që morën pjesë në rindërtimin e qytetit. Shkupi është bërë një qytet i solidaritetit, një vend ku mesazhet dhe lutjet për mbështetjen dhe ndarjen e dhimbjes, për humbjen ishin të bashkuara”, publikoi Zaev.

Shkupi në historinë e tij të gjatë, shkroi Zaevi në Fejsbuk, kurrë nuk i harroi viktimat dhe qytetarët e tyre dhe kjo është arsyeja pse sot, 58 vjet më vonë, ne kujtojmë të vdekurit në tërmet dhe u bëjmë homazhe atyre.