Masat kufizuese përfshijnë ndalimin e hoteleve për organizimin e festimeve me rastin e Vitit të Ri të ardhshëm dhe festave fetare. Dhe ata, nëse kanë organizuar tashmë festime të Vitit të Ri, duhet t’i anulojnë ato.

Në ambientet e hotelierisë (hotele, motele, bujtina) dhe restorantet e tyre orari i punës është i kufizuar në 21:00. Ata do të jenë në gjendje të punojnë ekskluzivisht për mysafirët në bord dhe vetëm gjatë shërbimit të vakteve. Orari i punës në kafeteritë, baret dhe baret në objektet e akomodimit hotelier është i kufizuar deri në orën 18:00.