Zëvendëskryeministri Bujar Osmani në vizitë zyrtare në Republikën e Finlandës

vull

Nesër, 01 shkurt (e premte), në kuadër mini – turneut për vizitë në vendet – kryesues me BE-në. Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, për vizitë punë do të qëndrojë ne Republikën e Finlandës ku të mbajë takim me Ministrin për Çështje Evropiane, Samo Terho. Në kuadër të vizitës, Osmani do të ketë takim edhe me përfaqësuesit e Kabinetit të Kryeministrit Juha Sipilja, përfaqësuesit e Komitetit për Çështje Evropiane të Kuvendit të Finlandës, si dhe përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

 

Duke e pasur parasysh faktin se nga 01 qershori Finlanda do të merr kryesimin gjashtëmujor me Bashkimin Evropian, në takime pritet të hapen çështjet për prioritetet e kryesimit të Finlandës; sfidat dhe perspektivat e zgjerimit të Unionit me vendet e Ballkanit Perëndimor; si dhe mbështetja bilaterale për Republikën e Maqedonisë nga ana e Finlandës, në veçanti për procesin e integrimit euro- atlantik të vendit.

 

Vizita zyrtare në Finlandë është pjesë e mini- turneut të Zëvendëskryeministrit Osmani në tre vendet – kryesues me Këshillin e BE-së në 18 muajt e ardhshëm, ku i parapriu vizita në Rumani që aktualisht kryeson me Këshillin e BE-së, ndërkaq do të pasojë vizita në Kroaci si vend që do të merr kryesimin pas Finlandës.

Leave a Reply

Next Post

Për herë të parë Xhaferi seancën e Parlamentit e udhëheq në gjuhën shqipe

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi sot për herë të parë në historinë e punës të trupit ligjdhënës e filloi seancën në gjuhën shqipe, ku menjëherë reagoi koordinatori i grupit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së Nikolla Micevski, informon Koha. Sipas Micevskit me sjelljen e këtillë të kryetarit të Kuvendit shkilet Rregullorja e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: