Video spjeguese lidhur me regjistrimin e DIASPORËS

Blerand Rexhepi

Përmes videos shpjeguese lidhur me regjistrimin e diasporës, ilustrohen në mënyrë kreative dobitë nga regjistrimi i popullsisë, shkruan TS.

“Shumë gjëra mund të ndodhin brenda 18-viteve, familja juaj mund të rritet në numër, lagjja mund të ndryshojë, madje ju mund të bëni zgjidhje për të cilat më pas do të pendoheni. Me regjistrimin e popullsisë, shteti mban përgjegjësi për të gjithë banorët.

Disa nga pytjet e zakonshme në REGJISTRIM janë:

Sa njerëz jetojnë në adresën tuaj, Mosha e tyre, përkatësia etnike dhe fetare, etj, Në esencë regjistrimi ndihmon të kuptojmë saktë, se sa njerëz jetojnë në RMV.

Ky proces është i rëndësishëm për shumë arsye, psh., numri i ri i popullsisë i dalë nga regjistrimi i 2021, nënkupton se qyteti juaj do të bëhet vend më i mirë për jetesë, me më shumë paqe, shkolla mirë të rregulluara, rrugë më moderne dhe shumë gjëra tjera” thuhet mes tjerash në videon spjeguese.

Next Post

Marin Mema ju bën thirrje shqiptarëve të Iliridës të regjistrohen

Gazetari nga Shqipëria, Marin Mema me një video në Facebook, ju ka bërë thirrje diasporës shqiptare të Maqedonisë së Veriut që të regjistrohen sa më masovisht. “Thirrje shqiptarëve të Iliridës kudo ndodhen që të rregjistrohen masivisht !” thotë Mema Ndryshe deri sot janë regjistruar mbi 100 mijë shqiptarë nga e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: