Vizita në Vjenë, drejtori Halili: Diskutohet zbatimi i ideve të përbashkëta inovative

Kohanews Admin

Drejtori i FIZHT, Festim Halili gjatë vizitës në Vjenë, ka takuar z. Matthias Bischof nga institucioni simotër i FIZHT, ku bashkë kanë diskutuar për zbatimin e ideve të përbashkëta inovative të start-up-eve nga të dy vendet.

“Partneriteti me vendet e zhvilluara Europiane është krucial për të qenë në hap me inovacionet dhe zhvillimin e ekosistemit të bizneseve, së bashku me Matthias Bischof nga institucioni simotër i FIZHT diskutuam për zbatim të ideve të përbashkëta duke ndërlidhur idetë inovative të start-upeve të dy vendeve tona”, thekson kështu drejtori Halili.

Sipas tij, vetëm në periudhën e Pandemisë, janë pranuar 250 mijë projekte.

“AWS është institucion qeveritar, i cili është përgjegjës për mbështetjen dhe promovimin e sipërmarjeve inovative duke ofruar qasje më të lehtë në financa, mentorim dhe konsultim. AWS mbështet në mënyrë aktive mbi 40.000 projekte të kompanive dhe afër 250.000 projekteve të pranuara vetëm në periudhën e pandemisë”, sqaron më tej drejtori Festim Halili.

Next Post

Ministri Boçvarski në Prishtinë prezanton tre propozimet e MTL për zgjerim të rrjetit TEN-T

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski sot ka marrë pjesë në Këshillin e Ministrave në kuadër të Sekretariatit të Komunitetit të Transportit që mbahet në Prishtinë. Përveç ministrit Boçvarski, në Këshill morën pjesë edhe ministrat e Transportit nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina, të cilët […]

Subscribe US Now