Zaev: Ne jemi të vetëdijshëm që pagat në arsim janë të ulta, por aq janë kapacitetet e shtetit

vull

Ne jemi të vetëdijshëm që pagat në arsim janë të vogla, por aq janë kapacitetet e shtetit, tha kryeministri Zoran Zaev, pas njoftimeve të Sindikatës të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SASHK) se do të bëjnë grevë në 11 nëntor dhe nuk do të pranojnë rritjen e pagave të shpallura nga 10% në prill të vitit të ardhshëm.

“Unë respektoj të drejtat e punëtorëve. Ne bëjmë çdo përpjekje, nëse ata heqin dorë nga 10% dhe  vështirë i gjejmë paratë do të shohim se çfarë do të bëjmë. Ne jemi të vetëdijshëm se pagat janë të ulta në arsim, por kapacitetet e shtetit janë ato. Dy herë ne kemi rritur pagat në arsim me 5% dhe po flasim nga 1 Prilli për një rritje të re prej 10% “, tha Zaev.

“Unë i bëj thirrje SASHK -ut për mençuri. Unë besoj se do të gjejmë një zgjidhje reciprokisht të pranueshme, “tha Zaev.

Sindikata e arsimit ka refuzuar ofertën e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për të rritur pagat me 10% që nga muaji prill, duke kërkuar një rritje nga janari, por jo me 10%, por përkundrazi.

Next Post

Giorgio Chiellini ka konfirmuar se do të luajë "edhe disa vjet" para se të tërhiqet

Giorgio Chiellini i cili aktualisht është duke u rikuperuar nga një dëmtim i rëndë i ligamentit të gjurit, pranoi se ai tashmë ishte duke menduar për jetën pas futbollit. “Do të luaj edhe disa vjet të tjera, jo më”. “Do të dëshiroja të kisha një karrierë në menaxhim, por ngadalë. […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: