Zaev: Në vend të barokut, monumenteve dhe tenderëve kriminalë, ne i kemi drejtuar paratë te qytetarët

Kohanews Admin

“Me ardhjen në pushtet dhe realizimin e projektit” Kthimi i parave për qytetarët “, filloi një kapitull i ri, i ndritshëm në historinë maqedonase. “Në vend të barokut, monumenteve dhe tenderëve kriminalë, ne i drejtuam paratë në projekte të rëndësishme për qytetarët,” tha udhëheqësi i LSDM Zoran Zaev në fjalën e tij hyrëse në kongresin e 26 të partisë.

“Ne e rritëm pagën minimale nga 9,000 në 14,500 denarë, dhe sot është 15,200 denarë. Pagat filluan të rriten në të gjithë sektorët, paga mesatare vazhdimisht rritet deri më sot dhe arriti mbi 28,000 denarë. Ne kemi rritur pensionet, kemi rritur ndihmën sociale me 300%, kemi zgjidhur problemin me falimentuesit dhe kemi ulur papunësinë në nivele rekord të ulëta që nga pavarësia deri më tani “, theksoi kryeministri Zaev.

Ai shtoi se ndër projektet e para ishin heqja e tarifës së transmetimit, futja e një tarife të lirë ditore në serum, si dhe rimbursimi i TVSH-së për individët.

“Ne mbështetëm bujqësinë dhe fermerët me një rekord të lartë prej 429 milion euro. Deri më tani nuk ka pasur çmime më të mira blerjeje dhe as subvencione më të larta. Ne kemi ndërtuar dhe rinovuar mbi 500 kilometra rrugë. Ne kemi siguruar shumën historikisht më të lartë prej 950 milion euro të investimeve të huaja në 2018 dhe 2019. “Por në të njëjtën kohë, ne mbështetëm fuqimisht investitorët vendas me mbi 100 milion euro ndihmë shtetërore,” tha Zaev.

Udhëheqësi i LSDM theksoi se projekti “Kthimi i parave për qytetarët” bën dallimin thelbësor midis LSDM dhe VMRO-DPMNE, sepse më parë, për 11 vjet paratë përfunduan me disa në pushtet, në barok, monumente dhe tenderë kriminalë.

Next Post

Zaev: Nuk kishte det të qetë për mua

Nën moton “Politika e re, LSDM e para në ndryshim”, zhvillohet Kongresi i 26-të i LSDM. Udhëheqësi i LSDM-së Zoran Zaev e hapi atë, duke thënë se në katër vitet e kaluara LSDM-ja ka marrë vendime historike-shtetërore për atdheun tonë, duke qëndruar me krenari në rrugën evropiane. Ai vuri në […]

Subscribe US Now