Zaev: Nuk ka më të paprekshëm, jemi të përkushtuar për ndërtimin e sundimit efektiv të ligjit

Kohanews Admin

“Nuk ka më të paprekshëm, të gjithë e dinë këtë sot. Ne jemi të përkushtuar për ndërtimin e një sundimi të fortë, të pavarur dhe efikas të ligjit që sjell shtetin e së drejtës, në mënyrë të barabartë për të gjithë, “tha Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore dhe udhëheqësi i LSDM-së, Zoran Zaev në fjalën e tij hyrëse në datë 26 Kongresi i partisë.

“Drejtësia është e nevojshme që një demokraci të lulëzojë. “Që një ekonomi të jetë e qëndrueshme dhe e parashikueshme, nevojitet siguri juridike,” tha Zaev, duke shtuar se qeveria kishte arritur pikën e përfundimit të reformave thelbësore në gjyqësor përmes spastrimit efikas dhe objektiv.

Ai theksoi se e gjithë udhëheqja e opozitës është në mbrojtje të krimit, por pavarësisht kësaj, Parlamenti miratoi Ligjin për Prokurorinë Publike.

“Si rezultat i këtij ligji, rastet e korrupsionit të lartë janë të gjalla dhe ata marrin dhe do të marrin vendime gjyqësore. Në atë kuptim, një hap i madh përpara është puna e Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit të Prokurorëve Publikë, në përputhje me ligjet e reja, njoftuan një rishikim të hollësishëm të punës së gjyqtarëve dhe prokurorëve “, tha Zaev.

Kryeministri e mirëpriti këtë proces thelbësor dhe përsëriti se kjo është pikërisht ajo që ai dëshiron të shohë – një gjyqësor plotësisht i pavarur që nuk përbëhet nga fletore, por drejtohet vetëm nga ligjet dhe Kushtetuta e Republikës së Maqedonisë Veriore.

“Nuk ka kthim mbrapa me atë punë dhe nuk ka më kushte për kontrollin e gjyqësorit. Dhe kjo ka provuar të jetë rasti në periudhën e kaluar. Kjo është një luftë e fortë kundër korrupsionit. Drejtësia dhe sundimi i ligjit, të dashur, janë pjesë e sukseseve tona që kemi arritur së bashku në këto katër vjet. Dhe ky është një tjetër ndryshim kryesor midis nesh dhe VMRO-DPMNE. “Ne jemi për drejtësi, rregull dhe disiplinë, ata janë për padrejtësi dhe mbrojtje të krimit,” tha Zaev.

Next Post

Zhvillimet në Palestinë: Zaev kërkon dialog

Në profilin e tij në twitter kryeministri Zoran Zaev e ka hapur temën për konfliktin që po ndodh në mes Izraelit dhe Palestinës. “Me shqetësim i ndjekim zhvillimet në Izrael dhe Rripin e Gazës. Jeta e njerëzve është e çmueshme dhe për këtë shkak dhuna duhet të ndalojë. Nuk duhet […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: