Zaev për ngjarjet e 27 Prill: Përpjekjet për të fshirë shenjat e kësaj ngjarje të errët janë të kota

Blerand Rexhepi

Të gjitha përpjekjet për të fshirë shenjat përmes të cilave 27 Prilli 2017 mbahet mend si dita më e errët në historinë e fundit të Maqedonisë janë të kota dhe janë një shprehje e qëllimit absurd dhe të pakuptimtë për të treguar si patriotizëm inatet nëpër tempullin e demokracisë. Të rrezikshme dhe antikombëtare janë përpjekjet për të rrahur dhe tërhequr deputetët në dysheme deri në pa ndjenja dhe për të paraqitur dhunën ndaj gazetarëve si një mbrojtje të Kushtetutës.

Atë ditë ata u përpoqën të shkelnin njerëzit dhe ta sillnin vendin në prag të luftës civile vetëm për të mbrojtur të ardhmen politike të njeriut që më pas dënoi të njëjtët pasues dhe u arratis nga drejtësia.

Nuk ka asgjë për të fshirë ose ndryshuar faktin se më 27 Prill 2017, kishte një veprim monstruoz dhe të dhunshëm të organizuar nga liderët e partisë së atëhershme në pushtet të cilët ishin të vendosur të qëndronin në pushtet me çdo kusht, pa ndjenjën më të vogël të përgjegjësisë dhe për pasojat e ambicieve të tyre të errëta.

Ndërhyrja dhe përpjekja për të pushtuar shtëpinë e demokracisë maqedonase ishin një agresion kundër çdo qytetari të Republikës së Maqedonisë Veriore, kundër themeleve të parlamentarizmit dhe përfaqësojnë një tradhti të idealeve dhe parimeve të lirisë dhe demokracisë.

Sot, ende duket e pabesueshme që çmenduria ka shkuar aq larg, saqë disa prej autorëve të krimit, për të realizuar planin dhe qëllimin e tyre monstruoz, ishin përgatitur edhe për likuidim.

Për të parandaluar një tragjedi të madhe dhe më të keqen, ndihmoi arsyeja dhe maturia e shumicës së deputetëve, guximi i individëve dhe dëshira e fortë e secilit prej tyre, në mënyrë që çmenduria të mbaronte pa pasoja tragjike.

Të gjitha synimet dhe motivet janë zbuluar përmes një hetimi të pavarur dhe përmes disa gjykimeve, në dëshmitë e dëshmitarëve dhe pjesëmarrësve të drejtpërdrejtë në ato akte frikësuese në Parlament.

Avokatët e lirisë dhe demokracisë ende fituan. Vullneti shumicë i qytetarëve, duke qëndruar prapa idesë së një shoqërie moderne, mori vendimin për një Maqedoni Veriore tjetër, civile, demokratike. Udhëheqja Demokratike ka ndërmarrë hapa shtesë historikë për ta vendosur vendin në radhët e demokracive të lira dhe të prosperuara, siç dëshmohet nga pranimi i Maqedonisë së Veriut për t’u bërë anëtare e plotë e NATO-s dhe rekomandimi i pakushtëzuar për të filluar negociatat me BE.

Next Post

Ora policore do të nis nga ora 21:00, terracat e kafeneve do të punojnë deri në ora 20:30

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme ka miratuar vendimet e reja në lidhje me masat anti-kovid, transmeton Alsat. Sipas vendimit, ora policore prej nesër do të fillojë nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit. Ndërkaq për festat fetare të Ramazan Bajramit dhe për Pashkët […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: