Zëvendësdrejtori Dehari priti në takim ministrin malazez të Bujqësisë, pylltarisë dhe pkonomisë së ujërave, Stijoviç

Kohanews Admin

Në ambientet e drejtorisë së NP “Pyjet Kombëtare” më 14.09.2021 u realizua një takim pune midis delegacionit nga Republika e Malit të Zi i cili përfshinte Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Z. Aleksandar Stijovic dhe Sekretarja e Shtetit znj. Nikolina Misnic dhe nga ana jonë, drejtoresha znj. Juliana Nikolova dhe zëvendësdrejtori Dr Berat Dehari.

Takimi u përqëndrua në intensifikimin e bashkëpunimit dhe përmirësimin teknik të sistemit të mbrojtjes nga zjarri në pyje, ku Republika e Maqedonisë Veriore, si nikoqire e sektorit të urgjencës, po punon në krijimin e një qendre për veprim në situata krize. U bisedua për krijimin e bashkëpunimit me qëllim plotësimin e sistemit plotësues që do të ishte i një rëndësie të madhe, në mënyrë që të sigurohet veprim i koordinuar në rast të zjarreve në shkallë të gjerë të pyjeve. Në atë kuptim, u diskutua edhe krijimi i qendrave të përbashkëta të trajnimit.

Takimi shkëmbeu gjithashtu mendime mbi vendosjen e produkteve të drurit të sharruar në konifere dhe zdrukthtari prej druri dhe shtëpi prej druri. Një Memorandum Mirëkuptimi është planifikuar të nënshkruhet në të ardhmen e afërt.

Next Post

ALEANCA PËR SHQIPTARËT: Pushteti rrezikon Bërvenicën, ne u tërhoqëm nga Kërçova dhe Çashka

Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa duke u munduar që ta fuqizojë votën shqiptare, si koalicion që mbron interesat shqiptare ka vendosur që të tërhiqet nga gara në komunat ku rrezikohet përçarja e votës. Kështu duke marrë parasysh rrethanat specifike të komunës së Kërçovës kemi vendosur që të tërheqim kandidatin tonë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: