Zëvendësministri Hasani për paqeruajtësit: Treguat që NATO mund të mbështetet në ushtrinë tonë

Kohanews Admin

Në ceremoninë e sotme të kthimit të kontigjentit të ARM-së nga Afganistani, Zëvendësministri i mbrojtjes Bashkim Hasani ishte i pranishëm bashkë me ministren Shekerinska, presidentin Pendarovski dhe ambasadoren amerikane.

Vendimi në 2002 për të shkuar në një mision në Afganistan nuk ishte i lehtë.  Por suksesi juaj, për të duruar gjithë këto pothuajse 20 vjet, madje edhe në momentet e zhgënjimit tonë dhe për të paraqitur vendin tuaj në dritën më të mirë, ishte edhe më i rëndësishëm. Anëtarësimi i Maqedonisë Veriore në NATO është me të vërtetë një meritë e të gjithë mbi 3500 anëtarëve në misionet “Përkrahja e Vendosur” dhe “ISAF”.  Ju ishit bileta që Republika e Maqedonisë së Veriut t’i bashkohet aleancës më të fuqishme ushtarako-politike. 

“Unë e them këtë jo në mënyrë diplomatike, jo zyrtarisht, por me të vërtetë nga zemra. Ju nuk ishit vetëm një biletë për të gjithë ne që të mund të përfaqësonim vendin në NATO. Ju ishit bileta për në Republikën e Maqedonisë së Veriiut për t’u bashkuar me aleancën më të fuqishme ushtarako-politike. Përkundër të gjitha përpjekjeve politike, sakrifica juaj, rreziku juaj, përgjegjësia juaj, puna juaj, ishin ata që na paraqitën në dritën më të mirë. Prandaj, më lejoni, në emrin tim dhe të Ministrisë, dhe në emër të Qeverisë, por edhe në emër të të gjithë qytetarëve, t’ju falënderoj për sakrificën e madhe që keni bërë. Ishte një aset i madh kur bëmë betejat e fundit për t’u bërë një anëtar i NATO-s. Nuk kishte asnjë takim, me një përfaqësues të NATO-s ose një anëtar të Aleancës, pa përmendur kontributin tuaj”, thekson Zëvendësministri Hasani.

Next Post

Burhan Murati nga Sllupçani kandidat për kryetar të Likovës nga rradhët e PDSH-së

Sot në Sllupçan u mbajt Kuvendi i Degës së PDSH-së Dega Likovë ku ishte prezent edhe kryetari i partisë z. Menduh Thaçi. Kuvendi zgjodhi kryetarin e ri të degës z. Hevzi Jashari. Kryetari i deritashëm i degës z. Ragmi Isufi si dhe tre antarë tjerë u zgjodhën anëtarë të kuvendit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: