Zv.ministri Pavleski viziton komunën e Konçës, prezanton projektin prej 290 mijë euro

Blerand Rexhepi

Sot, bashkë me zëvendëskryeministren Carovska dhe ministrin Milevski vizituan vendbanimin e Liqenit të Diellit “Mantovo” në komunën e Konçës për të inspektuar punimet përfundimtare të rrugës hyrëse të asfaltit prej 6 km, shtegun e ndërtuar për këmbësorë rreth liqenit prej 3 km dhe pajisjeve të instaluara urbane.

Performanca 290,000 euro është financuar nga Projekti i Bankës Botërore të Konkurrencës Lokale dhe Rajonale të financuar nga BE.

Falënderime për kryetarin e komunës Blagoj Iliev për angazhimin e tij, punën e palodhur dhe energjinë për realizimin e këtij projekti, por edhe ato të financuara nga Bashkëpunimi Ndërkufitar me Greqinë dhe Bullgarinë, si dhe përmes Programit për Zhvillimin e Balancuar Rajonal të Ministrisë së Vetëqeverisjes Lokale, kështu Aktiviteti turistik dhe zhvillimi ekonomik lokal i Komunës do të inkurajohen ndjeshëm.

Në tre vitet e fundit, më shumë se 120 milion euro janë investuar përmes buxhetit të shtetit dhe programeve dhe projekteve të partnerëve tanë ndërkombëtarë (BE, SDC, UNDP, USAID, etj.) Pikërisht për mbështetje të drejtpërdrejtë të komunave dhe për të inkurajuar zhvillimin lokal dhe rajonal. Këto janë investime rekord për atë qëllim krahasuar me çdo periudhë tjetër, dhe që është e dukshme dhe e ndjerë nga qytetarët.

Next Post

Nevzat Bejta uron festën e Fitër Bajramit

Të nderuar qytetarë të besimit Islam, Fitër Bajrami përmbyll një muaj të agjërimit, adhurimit, sakrificës dhe mirësisë mes njerëzve. Uroj që këto ditë të mëshirës, faljes, mirëkuptimit, mirësisë dhe paqes, të përcillen jo vetëm me urime dhe vizita, por edhe me vepra të mira.. Në këto ditë feste, uroj që […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: