ZYRTAR: Zaev njoftoi përbërjen e qeverisë së re

vull

Sapo ka përfunduar seanca e 16-të e Bordit Qendror të LSDM-së, në të cilën u morën vendime për përbërjen e qeverisë së ardhshme të udhëhequr nga LSDM e kryesuar nga Zoran Zaev si Kryeministër.
Zaev njoftoi emrat e ministrave në qeverinë e re maqedonase:

Штотуку заврши 16-тата седница на Централниот одбор на СДСМ на која се донесоа одлуки за составот на идната влада предводена од СДСМ на чело со Зоран Заев како премиер.
Заев ги соопшти имињата на министрите во новата македонска влада:

Ljupco Nikolovski – Zëvendëskryeministër për Luftën kundër Korrupsionit, Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Burimeve Njerëzore

Fatmir Bitiqi – Zëvendëskryeministër për Ekonomi

Nikola Dimitrov – Zëvendëskryeministër për  Cështje Evropiane

Oliver Spasovski – Ministër i Brendshëm

Radmila Sekerinska – Ministre e Mbrojtjes

Venko Filipce – Ministër i Shëndetësisë

Mila Carovska – Ministre e Arsimit dhe Shkencës

Bojan Maricic – Ministër i Drejtësisë

Blagoj Bochvarski – Ministër i Transportit dhe Lidhjeve

Yahoda Shahpaska – Ministre e Punës dhe Politikës Sociale

Irena Stefoska – Ministre e Kulturës Partneri
parazgjedhor i koalicionit të LSDM-së, partia BESA, merr Ministrinë e bujqësisë, ku hyn Arianit Hoxha, dhe Goran Milevski nga LDP mbetet Ministër i Vetëqeverisjes Lokale.

Next Post

Lëvizja Besa: Me miratim të Kuvendit Qendror, u vendos që Sekretari Gjeneral, Arjanit Hoxha

Sonte Lëvizja BESA mbajti Kuvendin Qendror, ku u diskutua për zgjedhjet e15 Korrikut si dhe për ndarjen e përgjegjësive në ekzekutiv. Me miratim të Kuvendit Qendror, u vendos që Sekretari Gjeneral, Arjanit Hoxha të propozohet për Ministër të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave. Lëvizja BESA do të përfaqësohet edhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: