Lajmi i Fundit: Putin nënshkroi

1 min read

Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një dekret që njeh rajonet Kherson dhe Zaporizhia si territore të pavarura.

“Në përputhje me parimet dhe normat e pranuara përgjithësisht të së drejtës ndërkombëtare, duke njohur dhe konfirmuar parimin e barazisë dhe vetëvendosjes së popujve, të përfshira në Kartën e Kombeve të Bashkuara, duke marrë parasysh vullnetin e popullit të rajonit Kherson në referendumi i mbajtur më 27 shtator 2022, vendos: Të njohë sovranitetin dhe pavarësinë e zonës së rajonit Kherson”, thuhet në dokument.