Lidhja më e shpejtë e internetit në botë është lançuar në Kinë, e cila ka një gjerësi brezi prej 1.2 terabajt në sekondë dhe lidh Pekinin, Wuhanin dhe Guangzhou, raporton Global Times.

Ky rrjet ultra i shpejtë 3000 km i gjatë po bëhet pjesa më e rëndësishme e infrastrukturës së ardhshme të internetit të Kinës.

Kina po rrit me shpejtësi madhësinë dhe shpejtësinë e instalimeve të saj të internetit.

Siç thuhet, deri në shtator të këtij viti, në vend janë ndërtuar më shumë se 3 milionë stacione 5G me antena, duke formuar strukturën më të madhe të rrjetit në botë.

By vull