Lista e telefonave më të njohur në vitin 2021 dominohet nga një prodhues

2 min read

Counterpoint Research ka publikuar listën e 10 telefonave më të shitur për vitin 2021 dhe Apple dominon listën me 7 nga 10 pajisje në të.

iPhone 12 i Apple ishte pajisja më e shitur në vitin 2021, përpara 12 Pro Max dhe iPhone 13, që ishte pajisja më e shitur në tremujorin e katërt të 2021. iPhone 12 Pro është në vendin e katërt, i ndjekur nga iPhone 11 2019.

Samsung dhe Xiaomi ishin markat e vetme të mbetura në listën e Top 10, kështu që Galaxy A12 u rendit i gjashti, i ndjekur nga Xiaomi Redmi 9A, ndërsa Redmi 9 ishte në vendin e dhjetë.

iPhone SE 2020 i Apple ishte pajisja e tetë më e shitur në 2021, ndërsa iPhone 13 Pro Max ishte në vendin e nëntë. 10 telefonat kryesorë më të shitur përbëjnë 19% të shitjeve totale globale dhe panë një rritje prej tre për qind në vlerë në vitin 2020.

Asgjë nuk pritet veçse vazhdimësi e këtij trendi, pasi Apple ka regjistruar sasi rekord modelesh të shitura në serinë iPhone 13 dhe sapo është prezantuar iPhone SE i ri. SE-ja e re ofron një dizajn të vjetër me pajisje moderne, nga të cilat spikat çipi A15 Bionic.

Sa për prodhuesit e tjerë, thjesht për shkak të numrit të modeleve që ata prezantojnë çdo vit, është pothuajse e pamundur t’i afrohesh vendeve të para. Opsioni i vetëm në të cilin kjo do të ishte e mundur do të ishte prezantimi i një pajisjeje ultra të lirë me specifika të shkëlqyera, por problemi këtu është qëndrueshmëria ekonomike.