Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
LSM: A dëshiron të kursejë Qeveria Rritja e pagës minimale nga prilli në vend të marsit - Koha News
LSM: A dëshiron të kursejë Qeveria Rritja e pagës minimale nga prilli në vend të marsit 3

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë reagon se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, me shpalljen e shumës së re të pagës minimale, në Gazetën Zyrtare thekson se ajo fillon të llogaritet nga muaji prill, në vend që ligjërisht të llogaritet në muajin mars. u njoftua më herët në media.

– Ministria e Punës dhe Politikës Sociale të korrigjojë njoftimin e djeshëm në Gazetën Zyrtare, në të cilin thuhet se paga minimale në bruto në Republikën e Maqedonisë së Veriut, duke filluar nga prilli i vitit 2023, është 29.739 denarë.

LSM beson se “qeveria po përpiqet të kursejë duke mos korrigjuar pagat e punëtorëve më të varfër për një muaj”, reagon organizata sindikale.

Nga aty theksojnë se “janë të shqetësuar dhe të befasuar seriozisht nga përpjekja e Qeverisë përmes Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale për të manipuluar punëtorët më të paguar, ata që realisht presin kujdes dhe mbrojtje nga shteti që pretendon se është demokratik. me orientim social dhe europian”.

– Në Gazetën Zyrtare nr. 58 të datës 16.03.2023 është shpallur se shuma e pagës minimale në bruto në Republikën e Maqedonisë së Veriut, duke filluar nga prilli 2023, është 29.739,00 denarë. Ky njoftim është në kundërshtim me ndryshimin e nenit 4 të Ligjit për pagën minimale të bërë me Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për pagën minimale Gazeta Zyrtare nr. 41 të datës 24 shkurt 2022, i cili përcakton se pagesa e shumës së pagës minimale të përcaktuar rishtazi do të bëhet me pagesën e pagës për muajin mars të vitit aktual. Në këtë mënyrë shteti po tenton të kursejë duke mos korrigjuar pagën e punëtorëve dhe qytetarëve më të varfër për një muaj, që është precedent në sjelljen e sistemeve dhe qeverive demokratike, thuhet në njoftimin e LSM-së.

LSM: A dëshiron të kursejë Qeveria Rritja e pagës minimale nga prilli në vend të marsit 4

Mirëpo, nga aty shpresojnë se bëhet fjalë për një gabim teknik dhe se  padrejtësia do të korrigjohet, duke korrigjuar njoftimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale të publikuar në Gazetën Zyrtare dhe duke e harmonizuar me ndryshimet ligjore.

By vull