Lufta kundër grupit militant palestinez Hamas mund t’i kushtojë Izraelit 6.8 miliardë dollarë, sipas parashikimeve të një prej bankave më të mëdha izraelite, Hapoalim.

Shpenzimet e luftës përfshijnë thirrjen e 300,000 rezervistëve që duhej të linin punën e tyre, mobilizimi më i madh që nga Lufta e Yom Kipur në 1973, më pas rindërtimi i infrastrukturës, ndërtesave të banimit dhe pjesëve të ushtrisë, si dhe aktuali. shpenzimet vjetore të rehabilitimit të invalidëve ushtarakë dhe kujdesi për familjet e luftëtarëve të rënë.

Në analizë thuhet se kostot e luftës do të arrijnë të paktën 1.5 për qind të PBB-së së Izraelit, që do të thotë një rritje e deficitit buxhetor me të paktën 1.5 për qind të PBB-së në periudhën e ardhshme, sipas Bankës Hapoalim. 

By vull