Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Makinë vetëdrejtuese pa timon dhe pedale: Ky është robotaksi i Amazon - Koha News
Makinë vetëdrejtuese pa timon dhe pedale: Ky është robotaksi i Amazon 1

Kompania e robotëve të Amazon Zoox po prezanton një makinë vetë-drejtuese pa timon ose pedale në rrugët publike në SHBA, si pjesë e testimit për të vendosur lëvizshmërinë pa shofer.

Taksia, e projektuar për katër pasagjerë, përfundoi testin e saj të parë midis dy ndërtesave të Foster City në Kaliforni, raportoi Zoox.

Në rrugën e provës, automjeti udhëtoi me shpejtësi deri në 35 milje në orë (56 kilometra në orë), duke kaluar semaforët dhe duke u kthyer majtas e djathtas. Tani është planifikuar të vendoset transporti për punonjësit. Zoox po përgatitet të nisë një shërbim robotaksi në Las Vegas, ndër vende të tjera, dhe po dërgon gjithashtu SUV-të e modifikuar të Toyota-s me sensorë si automjete testimi në rrugët e San Franciskos dhe Seattle.

Ndërkohë, Cruise, një kompani në pronësi të gjigantit të automobilave General Motors, gjithashtu dëshiron të prezantojë robotaksi pa timon dhe pedale në Shtetet e Bashkuara.

Cruise tashmë lejohet të transportojë pasagjerë në San Francisko, por tani për tani vetëm gjatë natës. Kompania përdor makina elektrike të modifikuara Chevrolet Bolt, të cilat kanë timon dhe pedale, por pa shofer.

Megjithatë, disa incidente në të cilat automjetet Cruise bllokuan për pak kohë rrugët janë bërë tituj në muajt e fundit. Qyteti i San Franciskos i ka rezistuar që atëherë kërkesave nga Cruise dhe Waumo për të zgjeruar operacionet rreth automjeteve robotaksi.

 

 

By vull