Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Maqedonia dëbon pesë diplomatë rusë

1 min read
Spread the love

Ambasadori rus në vend Sergei Baznikin është thirrur sot në ambientet e Ministrisë së Punëve të Jashtme, ku i është dorëzuar një notë diplomatike ku 5 punonjës të Ambasadës Ruse janë vënë në dukje si të padëshirueshëm në vend ose persona non grata. tha Ministria.

“Sipas informacioneve të marra nga organet kompetente, personat e përmendur kanë kryer aktivitete që janë në kundërshtim me Konventën e Vjenës për Marrëdhënie Diplomatike dhe do të duhet të largohen nga territori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në pesë ditët e ardhshme”, thuhet në MPJ. thuhet në një deklaratë.

Vitin e kaluar, Ministria e Jashtme shpalli persona non garta dy diplomatë rusë, njëri në maj dhe tjetri në gusht, dhe i dëboi nga vendi. Në të dyja rastet, Rusia ka reaguar me masa reciproke, gjegjësisht dëbimin e diplomatëve maqedonas nga Moska.

Verified by MonsterInsights