Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Maqedonia merr 530 milionë euro kredi nga FMN

1 min read

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka njoftuar se ka miratuar një kredi prej 530 milionë euro për Maqedoninë e Veriut për ta ndihmuar atë të përballet me pasojat e pandemisë Covid-19 dhe efektet e luftës në Ukrainë. Sipas marrëveshjes dyvjeçare, FMN do të transferojë menjëherë 110 milionë euro, të cilat do të pasohen me pagesa të shumëfishta, me kusht që Shkupi të respektojë kushtet e marrëveshjes.

“Maqedonia e Veriut u godit nga dy goditje të njëpasnjëshme globale. Ndërsa shërohej nga pandemia, situata u përkeqësua përsëri pas pushtimit rus të Ukrainës dhe një rritje të mprehtë të çmimeve globale të mallrave”, thuhet në deklaratën e FMN-së.