Home / Teknologji / ‘Mercedes’ nuk do të bëjë kurrë një version ‘AMG’ të ‘Klasës X’

‘Mercedes’ nuk do të bëjë kurrë një version ‘AMG’ të ‘Klasës X’

Megjithëse “Ford” dominon me Raptor të versionit Ranger dhe sigurisht “F-150”, kjo nuk i ka bindur liderët e Mercedesit që të dalin me versionin AMG të “Klasës X”.

Loading...

Kjo u konfirmua nga drejtori i AMG-së i departamentit Tobias Moers, duke theksuar se kjo nuk do të ndodhë tani ose përgjithmonë

“Do të ishte e vështirë të përshtatet kultura AMG me kulturën e Nissan dhe Renault”,- tha ai.

Në klasën X tashmë është kamioni më i shtrenjtë në treg dhe versioni me performancë të lartë do ta rrisë atë çmim, gjë që mund të shkaktojë shkatërrimin e tij, dhe ky skenar mjafton për të trembur shoferët e “Mercedes-Benz”.

Përveç kësaj, “Klasa X” bazohet në të njëjtën platformë si Navara e “Nissan”, kështu që shumë motorë V8 në vend të motorit binjak 4.0 litërsh do të kërkonin më shumë punë.

Natyrisht, gjithmonë ekziston mundësia e kombinimit të një cilindri të rregullt me 3.0 litra me një turbo-mbushës me startuesin EQ Boost, por Moers është i qartë në lidhje me potencialin “Mercedes-AMG X-Class 53”.

Loading...