Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Mickoski: Derivatet të lirohen për 13 dhe 9 denarë - Koha News
Mickoski: Derivatet të lirohen për 13 dhe 9 denarë 1

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski ka propozuar uljen e akcizës për derivatet.

“Çmimi përfundimtar prej 89,5 denarë/litër BS95 përfshin:

⁃ 53 denarë/litër (në këtë çmim përfshihet çmimi i karburantit, marzhi dhe shpërndarja)

⁃ 22 denarë/litër (në këtë çmim përfshihet edhe akciza)

⁃ 1 denar/litër (në këtë çmim përfshihet kompensimi për mjedisin dhe kompensimi për rezervat e naftës)

⁃ 13,5 denarë/litër (TVSH).

Nëse akciza e derivateve zvogëlohet në 50% siç është propozuar nga VMRO-DPMNE dhe në vend të 22 denarë/litër është 11 denarë/litër, atëherë çmimi i përgjithshëm do të jetë rreth 13 denarë/litër më i lirë.

Çmimi përfundimtar prej 85,5 denarë/litër naftë përfshin:

⁃ 56,5 denarë/litër (në këtë çmim përfshihet çmimi i karburantit, marzhi dhe distribucioni)

⁃ 15,5 denarë/litër (në këtë çmim është përfshirë edhe akciza)

Р 0,5 denarë/litër (në këtë çmim përfshihet kompensimi për mjedisin dhe kompensimi për rezervat e naftës)

⁃ 13 denarë/litër (TVSH).

“Nëse, siç propozon VMRO-DPMNE-ja, akciza për derivatet ulet në 50% dhe në vend të 15,5 denarë/litër të jetë 7,75 denarë/litër, atëherë çmimi i përgjithshëm do të jetë rreth 9 denarë/litër më lirë”, ka shkruar Mickoski. në Facebook.

By vull