Microsoft tashmë është duke punuar në gjeneratën e ardhshme të Windows, të quajtur Windows 12, me emrin e koduar “Next Valley”. Kompania pretendon se do të jetë një përzierje e sistemeve operative lokale, të bazuara në cloud dhe të bazuara në pajtim, duke përfshirë shumë përvoja të përmirësuara me AI.

Sipas informacioneve të disponueshme aktualisht, Windows 12 mund të prezantohet për publikun në gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm, afërsisht tre vjet pas prezantimit të Windows 11.

Pak dihet për sistemin operativ të ri në këtë pikë, por herë pas here janë shfaqur informacione që sugjerojnë se projekti është shumë në punë. Një informacion i tillë është shfaqur së fundmi në media dhe ai vjen nga portali gjerman Deskmodder, i cili ka hetuar përmirësimet e zhvillimit të Windows dhe ka gjetur disa indikacione për kërkesat e harduerit që Microsoft OS i ri do t’u vendosë përdoruesve.

Sipas gjetjeve të Deskmodder, kërkesa për një çip sigurie me mbështetje TPM 2.0 pritet të mbetet në sistemin Windows 12 dhe kërkesat e procesorit gjithashtu duhet të mbeten të pandryshuara, raporton PCChip.

Megjithatë, sasia e RAM-it të kërkuar ka të ngjarë të rritet. Në vend të 4 GB, që është kërkesa minimale për sistemin operativ Windows 11, Windows 12 mund të kërkojë një minimum prej 8 GB RAM.

Për më tepër, i njëjti portal zbuloi një koncept desktop që Windows 12 (ose përmirësimi i ardhshëm i Windows 11) mund të përqafojë potencialisht. Ai tregon një kuti programi “lundrues” që i ngjan “dokut” të mirënjohur nga macOS, si dhe një kuti kërkimi të vendosur në desktopin në krye të ekranit.

Është e rëndësishme të theksohet se asnjë nga këta elementë nuk është zyrtar, pasi kjo është një fazë e hershme e zhvillimit dhe nuk ka asnjë garanci që ato të shfaqen në versionin përfundimtar.

By vull