Home Teknologji Microsoft po përgatit numrin më të madh të pushimeve nga puna ndonjëherë:...

Microsoft po përgatit numrin më të madh të pushimeve nga puna ndonjëherë: Thuhet se do të pushojë nga puna 11,000 punëtorë

0

Ky do të ishte reduktimi i tretë, por edhe më i madhi i fuqisë punëtore të kompanisë në muajt e fundit.

 

Microsoft thuhet se po planifikon të pushojë nga puna mijëra punëtorë ndërsa ekonomia globale po ngadalësohet, raporton Sky News.

Një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë, e cila punëson më shumë se 220,000 njerëz, thuhet se po konsideron shkurtimin e fuqisë punëtore me rreth 5 për qind, ekuivalente me 11,000 vende pune.

Kujtojmë se ky do të ishte reduktimi i tretë, por edhe më i madh i fuqisë punëtore nga kompania në muajt e fundit.

Microsoft fillimisht pushoi nga puna pak më pak se 1% të fuqisë së tij punëtore, më pas në tetor njoftoi pushimin nga puna të rreth 1000 punëtorëve të tjerë.

Kompania tani ka një kapital tregu prej 1.78 miliardë dollarësh dhe është planifikuar të raportojë fitimet e tremujorit të dytë javën e ardhshme.

Sipas “Sky News”, nëse raporti është gati, njoftimi për uljen e numrit të punonjësve mund të vijë para datës 24 janar.

Kompania po lufton gjithashtu me rregullatorët për të fituar miratimin për një blerje prej 56 miliardë £ të Activision Blizzard, krijuesi i lojës Call of Duty.

Në dhjetor, u njoftua gjithashtu se Microsoft po blinte katër për qind të aksioneve në bursën e Londrës.

Analistët në Guggenheim ulën aksionet e Microsoft në një vlerësim shitjeje, duke thënë se numrat mund të zhgënjejnë investitorët.

Ndërsa shumë investitorë e shohin Microsoft-in si një biznes të madh dhe të qëndrueshëm që mund të përballojë çdo stuhi, ai ende ka dobësi, disa prej të cilave mund të përkeqësohen nga ky ngadalësim makroekonomik.

Kujtojmë se në fillim të vitit Amazon njoftoi edhe pushimin nga puna të më shumë se 18 mijë punëtorëve, ndërsa viti i kaluar u shënua me pushime nga puna në Meta dhe Twitter.

 

Previous articleMirë të dini: Cili është ndryshimi midis vezëve kafe dhe të bardha?
Next articleA ka mbaruar dimri i kriptove? Bitcoin mbi 25 për qind, tani mbi 21,000 dollarë