Mirë se vini në qytetin pa makina

2 min read

Metropoli në miniaturë me rrugë të gjera dhe natyrë në pragun e derës, do të ofrojë parqe, hotel, kinema, bibliotekë, duke përfshirë mundësi të ndryshme sportive, si dhe një qendër Wellness.

Imagjinoni të jetoni në një qytet ku gjithçka që ju nevojitet është këtu. Kafenetë, palestrat, kinematë, bibliotekat dhe shumë më tepër – gjithçka është në majë të gishtave dhe nuk do të shpenzoni kurrë më shumë se 10 minuta për të arritur në vendet e listuara. Dhe po, nuk kemi për qëllim të vozisim për 10 minuta, por në këmbë.

E quajtur “Projekti H1”, kjo lagje ka një të ardhme të afërt që po zhvillohet pranë Seulit. Ajo që është edhe më e rëndësishme është se ai kujdeset për mjedisin, kështu që qyteti do të jetë plotësisht pa makina, sepse nuk ju nevojitet vërtet një makinë për të arritur atje.

Do të ketë edhe një kopsht fëmijësh, ndaj prindërit nuk do të shqetësohen, ashtu si qendra tregtare e pashmangshme, por edhe hapësira e mjaftueshme për të zhvilluar evente të ndryshme, si dhe aktivitete edukative dhe kulturore.

 

Absolutisht çdo apartament në këtë qytet do të ketë tarracën e vet dhe banorët do të inkurajohen të mbjellin barishte të ndryshme në to. Ndërtesat në përgjithësi do të kenë më shumë hapësirë ​​të përbashkët, më interesante prej të cilave do të jetë tarraca e përbashkët e çatisë.

Ndërtimi i të gjithë projektit do të drejtohet nga firma arkitekturore holandeze “Unstudio”, dhe gjithçka do të ndërtohet në një ish-kantier industrial.

Kjo lagje me kryeqytetin do të lidhet me metro, dhe banorët do të inkurajohen vazhdimisht të ecin në këmbë dhe të ngasin biçikletat. Edhe pse nuk do të ngasin makina, sërish do të mund t’i zotërojnë dhe t’i parkojnë në garazhin e madh nëntokësor.