Home Shëndetësi Mirë të dini: Cili është ndryshimi midis vezëve kafe dhe të bardha?

Mirë të dini: Cili është ndryshimi midis vezëve kafe dhe të bardha?

0

Është e vështirë të gjesh një ushqim që mund të përgatitet në mënyra të ndryshme si veza. Është një shtesë e pazëvendësueshme për brumërat e ndryshëm, makaronat, kremrat për ëmbëlsira dhe ëmbëlsira.

 

Përveçse mund të zgjedhim midis vezëve të blera në dyqane dhe atyre të blera në dyqan, ne mund të zgjedhim edhe ngjyrën e vezëve – të bardhë ose kafe. Edhe pse mund të mendoni se përbërja e vezëve ndryshon me ngjyrën, nuk është kështu. Ngjyra e pulës përcakton ngjyrën e vezës.

Pulat e bardha janë lloji më i zakonshëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe bëjnë vezë të bardha, ndërsa pulat me pupla kafe janë më të zakonshme në Evropë, ku mbizotërojnë vezë të tilla. Nuk ka dallim. Të dy vezët kafe dhe të bardha janë të njëjta brenda.

 

 

 

Në Amerikë, vezët kafe janë më të shtrenjta, kështu që atje shpesh (gabimisht) konsiderohen si më cilësore, më të shëndetshme ose më të shijshme. Mund të gjeni gjithashtu vezë që kanë një nuancë të gjelbër ose blu, të përcaktuar përsëri nga lloji i pulës.

 

 

 

Mund të gjejmë dallime nëse krahasojmë vezët me rreze të lirë me ato komerciale. Në fermat më të vogla me rreze të lirë, pulat gënjejnë më pak, hanë më shumë dhe kanë më shumë liri lëvizjeje, gjë që ndikon në pamjen e vezëve brenda. Sa më intensive të jetë ngjyra e të verdhës, d.m.th. sa më e errët të jetë portokallia, aq më të mëdha janë shanset që pulat të pjellin me rreze të lirë.

 

 

 

Veç kësaj, vezët me rreze të lirë janë pak më të rënda se vezët e blera në dyqan dhe kanë një lëvozhgë më të trashë, e cila është e dobishme gjatë transportit, sepse ato janë më të vështira për t’u thyer.

Previous articleKUQEZINJTË DO TË ZHVILLOJNË 5 NDESHJE KONTROLLUESE
Next articleMicrosoft po përgatit numrin më të madh të pushimeve nga puna ndonjëherë: Thuhet se do të pushojë nga puna 11,000 punëtorë