Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Mjerë populli: Është paralajmëruar një rritje e re e madhe e çmimit të bukës

1 min read

Të paktën 10 për qind do të rritet çmimi i bukës, miellit dhe produkteve të furrës deri në fund të nëntorit, bëjnë të ditur mullixhinjtë.

Arsyet e rritjes së çmimit, thonë ata, janë shtrenjtimi i energjisë elektrike dhe rritja e çmimit të stokut të grurit.

Mullixhinjtë kërkojnë subvencione për energjinë elektrike ose shtimin e tregut të rregulluar sepse vetëm në këtë mënyrë, theksojnë ata, do të qetësohej situata dhe do të uleshin çmimet në të mirë të popullatës.

Siç tha për MIA-n, kryetari i Grupit të Industrisë Mullitare-Burrësore në Odën Ekonomike, Goran Malishiq, teprica e natës e shitur nga ESM do të ishte me përfitim të madh, sepse 75 për qind e prodhimit të industrisë së bukës bëhet gjatë natës.

– Në situatën aktuale çmimi në bursë i grurit si lëndë e parë bazë filloi sërish të rritet. Që nga vjelja e vitit 2022, çmimi në bursën franceze është rritur me rreth 10 për qind dhe në Serbi po ashtu është 10 për qind. Kjo do të rrisë ndjeshëm çmimin e miellit dhe bukës dhe brumërave për të paktën 10 për qind në periudhën e ardhshme prej maksimumi 40 deri në 50 ditë, thekson Malishiq.

Sipas tij, çmimi i energjisë elektrike është një problem i madh për momentin.