MPB - Të rreme janë edhe lajmet e sotme për bomba, motivet do të analizohen! 1

Ministria e Punëve të Brendshme informon opinionin se janë bërë të gjitha kontrollet e nevojshme në lidhje me raportimet e sotme nga shkollat ​​në Shkup, Manastir, Prilep, Tetovë dhe Struskë pas mesazheve të pranuara në adresat elektronike me kërcënim të mjetit shpërthyes dhe është konstatuar se bëhet fjalë për kallëzime të rreme.

Menjëherë pas marrjes së denoncimeve, punonjësit e policisë kanë marrë masa për evakuimin e sigurt të objekteve dhe më pas janë kryer kontrolle të hollësishme nga ekipet për kontrolle antiterroriste dhe është konstatuar se bëhet fjalë për kallëzime të rreme, njofton MPB.

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski sot tha se motivet gjeostrategjike, politike apo aventureske janë arsyet e mundshme të kërcënimeve me bombë.

Kërcënimet me bomba janë sulme hibride dhe sipas analizave, ekzistojnë tre nivele të mundshme arsyesh për shfaqjen e tyre. Raportet e sotme në disa shkolla të Shkupit, Tetovës, Prilepit, Strugës dhe Manastirit kanë specifika, të cilat do të analizohen nga Departamenti i Krimeve Kibernetike – informoi sot ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski në konferencën vjetore për media.

Sa i përket raporteve për bomba që kanë qenë në Dellçevë, shtoi ai, tashmë është në fazën përfundimtare dhe pritet që për një ose dy ditë të sigurohen provat dhe të bëhet kallëzim penal. Jemi në rrugë të mbarë për zgjidhjen e një raporti tjetër në Shkup, i cili është raportuar para disa ditësh dhe aktualisht është në procesim, sqaroi ministri.

Ai shtoi se analizat kanë treguar se nga tre nivelet e mundshme për arsyet e sulmeve hibride, interesat gjeostrategjike janë të parat, të cilat, siç tha ai, janë të ndërthurura në këtë vend. Arsyeja e dytë, sipas Spasovskit, është për shkak të interesave politike dhe e treta për shkak të aventurës, siç ishte rasti me dy të mitur, një në Shkup dhe një në Kavadar.

By vull