Home / Rajon / MPJ: Kemi pranuar dokumente të falsifikuara të tërheqjeve të njohjeve

MPJ: Kemi pranuar dokumente të falsifikuara të tërheqjeve të njohjeve

Procesi për njohjen e shtetit të Kosovës nga  vendet Evropiane jo vetëm që ka stagnuar, po edhe ka filluar “tërheqja” e njohjeve nga ato shtete të cilat njëherazi e kanë pranuar si një shtet të pavarur dhe sovran.

Loading...

Ministria e Punëve të Jashtme e ka konsideruar si praktikë skandaloze nga ana e Serbisë duke e konsideruar si shtet jo demokratik dhe jo serioz .

Këshilltari politik i ministrit të jashtëm Behgjet Pacollit, Fatmir Haxholli ka thënë për Gazetën Insajderi  se Serbia është duke përdor diplomaci të shekullit të kaluar duke bërë falsifikimin e dokumenteve.

“Ministria e Punëve të jashtme  dhe Republika e Kosovës nuk e promovon praktikë skandaloze, ajo çfarë Serbia pretendon është që  shumicën e rasteve i falsifikojnë  dokumentet e kjo  është tipike për vende  jo serioze që kanë  politkë të jashtme dhe diplomaci të shekullit të kaluar”, ka thënë Haxholli.

Ai e ka cekur se Serbia gjithmonë ka pasur si instrument përdorimin e propagandës dhe nuk është kjo hera e parë,  të cilin e ka konsideruar  si dështim të saj jo vetëm përpara opinionit të saj publik por edhe para atij  ndërkombëtar për ta ndaluar formimin e shtetit kosovar.

Loading...