Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Musk: Tesla mund të shesë makina pa asnjë fitim - Koha News
Musk: Tesla mund të shesë makina pa asnjë fitim 5

Çmimet e makinave Tesla, të cilat janë luhatur prej disa kohësh, kanë qenë një enigmë për analistët dhe investitorët muajt e fundit. Shumë njerëz pyesin se cilat janë marzhet e fitimit të kompanisë së Elon Musk.

Ndonëse është diçka që vetëm personat e brendshëm të Tesla-s e dinë, duket se prodhuesi i makinave elektrike nuk do të kishte problem të shtrydhte më tej marzhet duke ulur çmimet. Në konferencën e të ardhurave të tremujorit të parë 2023 të mbajtur më 19 prill, shefi i kompanisë tha se Tesla është i gatshëm të sakrifikojë fitime për volum më të lartë në afat të shkurtër, duke kujtuar se kompania e tij është e angazhuar për të ulur çmimet.

 

Musk: Tesla mund të shesë makina pa asnjë fitim 6“Ne kemi marrë një kurs që do të thotë se vëllimi më i lartë është zgjidhja e duhur mbi volumin më të ulët dhe diferencën më të lartë,” tha Musk.

Investitorët dhe analistët i kanë bërë disa pyetje Musk-ut rreth “uljes” së çmimeve, pasi kompania i ka ulur ato gjashtë herë vetëm këtë vit. Një nga pyetjet e shtyu Musk të pranonte diçka të pabesueshme. Veçanërisht, miliarderi tha se Tesla mund t’i shesë teknikisht produktet e saj me “fitim zero”, dhe kompania në vend të kësaj mund të fitojë para në të ardhmen përmes softuerit vetë-drejtues.

“Tesla është në një pozitë unike strategjike të fortë sepse ne jemi të vetmit që prodhojmë makina që mund t’i shesim teknikisht me fitim zero për momentin dhe më pas të bëjmë fitime të mëdha ekonomike në të ardhmen përmes sistemeve autonome të drejtimit. Askush tjetër nuk mund ta bëjë këtë. Nuk jam i sigurt se deri në çfarë mase disa prej jush do të jenë në gjendje të vlerësojnë thellësinë e asaj që sapo thashë, por është jashtëzakonisht e rëndësishme’.

 

Musk: Tesla mund të shesë makina pa asnjë fitim 7

 

By vull