Për dy ditë, mbi 10 mijë qytetarë janë regjistruar për vaksinim falas kundër gripit sezonal në faqen vaccinia.mk, njoftoi sot Ministria e Shëndetësisë.

Me vaksinim falas do të mbulohen grupet e rrezikut: të moshuarit (mbi 65 vjeç), personat me sëmundje kronike, punonjësit e shëndetësisë, gratë shtatzëna, fëmijët nga 6 muaj deri në 5 vjeç dhe personat e vendosur në institucionet e mbrojtjes sociale të të moshuarve dhe personave. të punësuar në institucionet e mbrojtjes sociale të të moshuarve

– Vaksinimi kundër gripit sezonal është masa më efektive për parandalimin e gripit, i cili parandalon shfaqjen e formave më të rënda, ndërlikimet dhe vdekjen, veçanërisht në grupet e rrezikut, thekson Ministria e Shëndetësisë.

Nga aty paraprakisht kanë bërë të ditur se janë blerë 60 mijë doza të katër llojeve të vaksinave kundër gripit sezonal të destinuara për vaksinim falas.

Vaksinimi është planifikuar të fillojë në gjysmën e dytë të tetorit.

Me plotësimin e aplikacionit, qytetarët regjistrohen për vaksinim direkt në sistemin My Termin.

Sipas orarit të parashikuar në planin e vaksinimit, ata do të marrin reagime me SMS për datën, orën dhe vendin e saktë se kur duhet të vaksinohen.

Qytetarët që i përkasin grupeve të rrezikut mund të shprehin interesimin e tyre duke plotësuar aplikacionin në linkun e mëposhtëm: https://vakcinacija.mk/mk/registration-flu?fbclid=IwAR06BSDGCR0NaKR8bJrWJ-mw1sDpmHFpJ5mOPTmZPSqzyiG8CNDddsSMM.

By vull