Përveç Kamçevit dhe çiftit Samsonenko, në “listën e zezë” përfunduan edhe pesë kompani nga Maqedonia e Veriut që janë të lidhura me ta. Mes tyre, “Orca Holding” dhe “Sistina Life Care Center”, bëri të ditur Thesari amerikan.

Ratka Kunoska-Kamçeva , e cila është nëna e biznesmenit Jordan (Orce) Kamçev, si dhe biznesmenit rus me nënshtetësi maqedonase Sergej Samsonenko dhe bashkëshortja e tij Irina Samsonenko janë personalitetet e reja nga Maqedonia e Veriut që përfunduan në “listën e zezë”. të SHBA-ve.

Të tre, sipas raportit të Ministrisë së Financave të SHBA-së të publikuar sot, më 15 nëntor, kanë lidhje me Jordan Kamçevin.

Kamçev është futur në listën e zezë amerikane më 19 korrik të këtij viti , si një nga personat që minojnë apo kërcënojnë stabilitetin e Ballkanit Perëndimor përmes korrupsionit apo sjelljeve të tjera destabilizuese.

Në “listën e zezë” të përditësuar, Agjencia për Kontrollin e Pasurive të Huaja në Ministrinë e Financave të Shteteve të Bashkuara vendosi edhe disa kompani të lidhura me Kamçev dhe Samsonenko:

“Bet City International” , një kompani reklamash, marketingu dhe shërbimesh – e lidhur me Sergey Samsonenko dhe Jordan Kamchev;
“Kamçev Consulting” – lidhur me Ratka Kunoska-Kamçeva;
“Orka Finance” – lidhur me Ratka Kunoska-Kamçevën;
“Orka Holding” – lidhur me Jordan Kamçev;
“Qendra e Kujdesit për Jetën Sistina” – e lidhur me Irina Samosonenko.

Përveç tre shtetasve nga Maqedonia e Veriut, listës së zezë amerikane i janë shtuar edhe shtatë persona nga vendet e rajonit: Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi dhe Serbia.

By vull