Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Nëse e keni këtë ilaç kundër kollës, hidheni menjëherë, BE-ja po e tërheq - Koha News
Nëse e keni këtë ilaç kundër kollës, hidheni menjëherë, BE-ja po e tërheq 1

Ashtu si në të gjitha tregjet e tjera, sipas rekomandimeve të Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA), edhe në Serbi pritet tërheqja e barit me bazë substancën pholcodine, e cila përdoret për trajtimin e kollës joproduktive tek të rriturit.

EMA thekson se folkodina është përdorur si frenues i kollës që nga viti 1950. Në Bashkimin Evropian, ilaçet që përmbajnë folkodinë janë miratuar aktualisht në Belgjikë, Kroaci, Francë, Irlandë, Lituani, Luksemburg dhe Slloveni, me ose pa recetë.

Ekspertët e EMA paralajmërojnë se folkodina është shpesh e disponueshme në treg në kombinim me substanca të tjera si shurupi, solucioni oral dhe në formë kapsule me emra të ndryshëm tregtarë dhe gjenerikë. Folkodine shitet me emra të ndryshëm.

Reagimet anësore ndaj këtij ilaçi janë shumë të rralla. Këto janë raste specifike kur pas përdorimit të tij pacienti vihet nën anestezi totale.

Folkodina përmban një derivat të morfinës që ka një efekt të fortë frenues në refleksin e kollës. Parandalimi i kollës është i shpejtë dhe afatgjatë. EMA u kërkon profesionistëve të kujdesit shëndetësor të marrin në konsideratë trajtime alternative dhe këshillon pacientët të ndalojnë marrjen e barnave që përmbajnë folkodinë.

Ekspertët thonë se folkodina ka një efekt depresiv të butë dhe jospecifik në sistemin nervor qendror, kështu që mund të veprojë si qetësues, antikonvulsant dhe mund të fuqizojë efektin hipnotik të barbiturateve. Shurupi i kollës me folkodinë përdoret për kollën akute dhe kronike si simptomë në sëmundjet e frymëmarrjes.

By vull