Ministri i Sigurisë së BeH-së, Nenad Neshiq, tha sot se në atë vend ekziston rreziku i një sulmi terrorist, andaj agjencitë e sigurisë atje i kanë shtuar masat paraprake.

“Unë jam informuar nga agjencitë e sigurisë se ekziston rreziku dhe rreziku i një sulmi terrorist në Bosnje dhe Hercegovinë, tha Neshiq në Sarajevë, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve të cilët i kërkuan të komentojë pretendimet që më parë u shfaqën në mediat italiane.

Sipas italianit “Il Tempo”, shërbimet e inteligjencës kanë informacione për njëzet celula terroriste në Ballkanin Perëndimor, të cilat përbëhen nga islamikë radikalë dhe vlerësohet se ekziston rreziku nga veprimet e tyre pas përshkallëzimit të konfliktit në Lindja e Mesme.

Neshiq më pas tha se ka një rritje të ekstremizmit në të gjithë botën, dhe BiH nuk bën përjashtim, por ai refuzoi të thoshte pse agjencitë e sigurisë në BiH i rritën veçanërisht masat paraprake.

“Askush nuk do të dëmtohet nga kjo dhe ne mund të parandalojmë një sulm të mundshëm terrorist në Bosnje dhe Hercegovinë”, tha ministri i Sigurisë së Bosnje dhe Hercegovinës. 

By vull