Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Nga 1 gushti 2023, Gjermania ka vendosur të njohë zyrtarisht të gjitha patentë shoferët nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi - Koha News
Nga 1 gushti 2023, Gjermania ka vendosur të njohë zyrtarisht të gjitha patentë shoferët nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi 1

Nga 1 gushti 2023, Gjermania ka vendosur të njohë zyrtarisht të gjitha patentë shoferët nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi , me të gjitha kategoritë e miratuara për automjetet e pasagjerëve dhe mallrave.

Një vendim i tillë, pa dyshim, do të kontribuojë në një numër më të madh të largimeve nga të dyja vendet, e veçanërisht nga Bosnja dhe Hercegovina, sepse do të lehtësojë procesin e marrjes së vizave. Ju kujtojmë se një numër i madh i qytetarëve të BeH tashmë jetojnë dhe punojnë në Gjermani.

Në Bosnje dhe Hercegovinë janë të regjistruar 23,773 shoferë . Të dhënat tregojnë se janë regjistruar gjithsej 29454 kamionë dhe autobusë dhe 4663 pronarë të tyre.

Shoferët profesionistë të autobusëve dhe kamionëve janë ende ndër profesionet më të mangëta – si jashtë vendit ashtu edhe në Bosnje dhe Hercegovinë.

Përkatësisht, disa kompanive u mungojnë 50 apo edhe më shumë shoferë, dhe disa kompani në Bosnje dhe Hercegovinë kanë vendosur t’i lejojnë punëtorët e ardhshëm të marrin testin e shoferit , me shpresën se kjo do të “sigurojë” fuqinë punëtore.

Vetëm në katër vitet e fundit, 6,500 shoferë profesionistë janë larguar nga Bosnja dhe Hercegovina , dhe njoftimi për futjen e patentëve unike dixhitale të shoferit në Bashkimin Evropian në muajt e ardhshëm mund të shkaktojë një valë të re largimesh të shoferëve jashtë vendit.

By vull