Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Nikolloski: Për një vit 133.000 njerëz u larguan nga Maqedonia e Veriut - Koha News
Nikolloski: Për një vit 133.000 njerëz u larguan nga Maqedonia e Veriut 1

Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski, në sonte në emisionin Samo Vistina në Kanalin 5, thotë se sipas Entit të Statistikës nga shteti janë shpërngulur mbi 130.000 qytetarë, ndërsa ka një rënie prej 10,000 banorë në popullsinë me arsim të lartë në vetëm një të katërtën.

 

Sipas Entit Shtetëror të Statistikave, i cili është institucion qeveritar, popullsia aktive në tremujorin e dytë të vitit 2021 është 945,412 qytetarë, ndërsa popullsia aktive për vitin 2022 është 812,056 qytetarë, ose kjo është një diferencë prej 133,000 personash. Vetëm në arsimin e lartë kemi një rënie prej 10 mijë banorësh në vetëm një tremujor, pra në tremujorin e dytë 2022 204 464 dhe në tremujorin e tretë 194 774, që do të thotë se janë larguar nga vendi 10 mijë persona me arsim të lartë. Ja shifrat, janë nga Enti Shtetëror i Statistikës, thotë Nikolloski.

By vull