Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Një fund për kilometrazhin e rremë në makinat e përdorura?

2 min read

Rregullorja e vitit 2017 e Bashkimit Evropian kundër odometrit është ende në fuqi, ndërsa hulumtimi nga Klubi i Automjeteve Gjermane (ADAC) dëshmon se kilometrat e rinj të makinave ende mund të manipulohen lehtësisht.

Megjithatë, dy prodhues gjermanë të automjeteve tani pretendojnë se kanë një zgjidhje.

Rregullimi i kilometrazhit sot është rutinë dhe ofrohet për 50 euro. Policia supozon se çdo e treta makinë e përdorur e shitur në Gjermani ka kilometrazhin e kthyer.

Mashtruesit rrisin vlerën mesatarisht me 3000 euro për makinë, duke gënjyer blerësit apo kompanitë e lizingut. Llogaritja e dëmit total në Gjermani është rreth 6 miliardë euro në vit, bën të ditur “Revia HAK”.

Rregullorja e BE-së 2017/1151 thotë zyrtarisht se kilometrazhi në makinë duhet të mbahet sistematikisht. Ligji nga shtatori 2017 zbatohet për modelet e reja të automjeteve, dhe nga shtatori 2018 për të gjitha makinat e reja.

Megjithatë, ende mungon një listë e detajuar se si duhet të duket ajo mbrojtje dhe cili organ neutral duhet ta kontrollojë atë. Rezultatet e gjithë kësaj – gënjeshtra vazhdon, por jo në të gjitha makinat.

Gjatë shqyrtimit të pronave përkatëse me automjete të përdorura, ekspertët e ADAS vunë në dukje se kjo nuk vlen më për Audi A3 (nga 2020) dhe VW Golf8 (nga fundi i 2019).

Këto modele mbrohen më mirë nga mashtrimet me kilometrazhin sesa konkurrentët e tyre të tjerë.

Arsyet janë çipat e rinj kompjuterik HSM (Hardware Security Module) që përdoren për të mbrojtur kilometrazhin.

“Volkswagen” paralajmëron edhe masa të reja për të parandaluar kilometrazhin e rregulluar.