Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Një gazetare ruse që protestoi në mes të një emisioni është zhdukur

1 min read

Gazetarja ruse Marina Ovsyannikova , e cila hyri në një program të drejtpërdrejtë në televizionin rus të Kanalit të Parë për të protestuar kundër luftës në Ukrainë, është raportuar e zhdukur gjatë natës, raporton BBC.

Ovsyannikova, redaktore e Kanalit të Parë të kontrolluar nga shteti, u arrestua pasi u shfaq dje me një shenjë kundër luftës.

Tabela , e dukshme për disa sekonda, shkruhej: “Jo për luftë, përfundoni luftën, mos besoni në propagandë, këtu po ju gënjejnë”.

Nuk dihet ende se çfarë do të bëjë ai pas largimit nga posti.

Avokati i zonjës Ovsyannikova, Pavel Chikov, njoftoi në Twitter se nuk mund ta gjente klientin e tij.

“Marina Ovsianikova nuk është gjetur ende. “Ajo ka qenë në burg për më shumë se 12 orë,” tha ai të martën në mëngjes.

Ai tha se hetimi fillestar i policisë “nuk ofron bazë për paraburgim dhe burgim”.

 

Verified by MonsterInsights