Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Një mjet i ri ju ndihmon të rikuperoni llogarinë tuaj të hakuar në Instagram - Koha News
Një mjet i ri ju ndihmon të rikuperoni llogarinë tuaj të hakuar në Instagram 1

Përdoruesit e hakuar të Instagram-it tani kanë një mënyrë të re për të rikuperuar llogarinë e tyre.

Kompania njoftoi se ka krijuar Instagram.com/hacked , një faqe mbështetëse ku përdoruesit mund të raportojnë dhe zgjidhin çështjet e aksesit në llogari. Në këtë faqe, në një vend, përdoruesit do të mund të kërkojnë ndihmë për rikuperimin e llogarive të hakuara, të raportojnë llogaritë e imitimit ose të marrin ndihmë nëse kanë harruar fjalëkalimin e tyre.

Nëse nuk mund të identifikoheni në llogarinë tuaj, futni Instagram.com/hacked në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj të internetit në telefonin tuaj celular ose kompjuter. Më pas do t’ju pyesin pse nuk mund të hyni në llogarinë tuaj dhe do të jeni në gjendje të zgjidhni një nga disa opsione (llogari e hakuar, fjalëkalimi i harruar, kodi i hyrjes dërguar në një numër telefoni ose adresë emaili që nuk mund t’i qaseni, dikush që përdor emrin tuaj, fotot ose informacionin që ju imiton, një llogari të paaftë ose diçka tjetër). Nga atje, do të mund të ndiqni një sërë hapash për t’ju ndihmuar të rifitoni aksesin në llogarinë tuaj. Nëse keni shumë llogari në Instagram, do të jeni në gjendje të zgjidhni se për cilën llogari keni nevojë për mbështetje.

Përdoruesit e Instagram-it që kanë përjetuar hakim të llogarisë e dinë se sa e vështirë mund të jetë të merrni ndihmë dhe të rifitoni kontrollin e llogarisë së tyre.

Në vitin 2018, Motherboard raportoi se disa përdorues po paguanin shpërblime për hakerat që mbanin “peng” llogaritë e tyre. Disa ndikues, llogaritë e të cilëve u hakuan, duhej t’u drejtoheshin hakerëve të tjerë për ndihmë. Në të dyja rastet, përdoruesit u ankuan se Instagrami ishte i ngadalshëm për t’u përgjigjur, nëse fare, raporton Informacija.com.

Në fillim të këtij viti, Instagram njoftoi se po testonte mënyra të reja për të rikthyer llogarinë tuaj, siç është aftësia për t’u kërkuar miqve që të garantojnë që ju të rifitoni kontrollin e llogarisë tuaj. Kompania kohët e fundit njoftoi se kjo veçori tani është e disponueshme për të gjithë: përdoruesit pa qasje në llogari mund të zgjedhin dy miq që mund të ndihmojnë në verifikimin e identitetit të tyre.

Instagram tha gjithashtu se po punon në metoda për të parandaluar hakimin e llogarisë. Kjo përfshin heqjen e llogarive të konsideruara keqdashëse nga sistemet e automatizuara të platformës, duke përfshirë imitimin e llogarive që shkelin udhëzimet e komunitetit.

Kompania njoftoi gjithashtu se në muajt e ardhshëm do të dërgojë sinjalizime nëse një llogari që dyshohet se imiton një biznes ju dërgon një mesazh direkt (DM).

By vull