“Nuk do të ketë falje”: Kovaçevski paralajmëroi masa rigoroze për rritjen e çmimeve 1

Ndërkohë që në rajon tregtarët më të mëdhenj po zhvillojnë takime me qeveritë për të gjetur një mënyrë për të ulur çmimet e produkteve, këtu qeveria po përpiqet të gjejë një fjalë të përbashkët me zinxhirët më të mëdhenj tregtarë. Në Kroaci, kryeministri dhe ministrat po zhvillojnë këto dy ditë takime me dhjetë zinxhirët më të mëdhenj të shitësve ushqimorë për të ulur çmimet e 360 ​​produkteve nga shporta bazë. Dhe pastaj mund të shkojë deri në një mijë.

“Nuk do të ketë falje”: Kovaçevski paralajmëroi masa rigoroze për rritjen e çmimeve 2

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi, tha sot se çmimet në Maqedoni po rriten shumë më tepër se në vendet fqinje dhe në BE. Dhe shumë më tepër se në bursat botërore. Ai thotë se “diçka po ndodh” në rrjetin tregtar në Maqedoni. 

“Diçka po ndodh. Vendi ynë nuk mund të jetë një ishull unik dhe i izoluar kur është pjesë përbërëse e të gjithë Evropës. Sipas të dhënave të FAO-s, çmimet e bursave në Bashkimin Evropian janë një çerek më të ulëta se sa këtu. Nëse ushqimet në bursë në BE janë rritur me 11 për qind, këtu janë rritur me 46 për qind. Nuk është etike”, tha Bitici.

By vull