Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Nuk është një iluzion optik! Fshati i peshkimit me det “me dy ngjyra” që të gjithë duan të vizitojnë është i mahnitshëm

1 min read

Fshati i vogël i peshkimit Las Coloradas në Jukatan në Meksikë mburret me një lagunë rozë që rrethon rripat e bardha të kripës.

Ajo i përket zonave më të mëdha moçalore të gadishullit Meksikan të quajtur “Rezerva Biosfera Ria Lagartos”.

Ngjyra rozë duhet të vijë nga numri i madh i mikroorganizmave me një pigment të kuq të theksuar, por edhe për shkak të sasisë së admirueshme të artemisë.

Ngjyra e pazakontë tërheq shumë vëmendje nga turistët të cilët sa herë që shkojnë atje ndihen sikur janë në një planet tjetër.

Përveç fotografimit për rrjetin social Instagram, disa nga turistët atje kanë një shans të vizitojnë fabrikën e vjetër të kripës.

Skena të ngjashme mund të shihen në liqenin e kripës në Krime, si dhe në disa pjesë të bregdetit Australian.

Verified by MonsterInsights