Nuk ka kushte që një seancë mbahet për të shtyrë regjistrimin sonte

1 min read

Nuk ka kushte që një seancë e Kuvendit të mbahet sot për të shtyrë regjistrimin. Ky është epilogu i koordinimit të pasdites me Kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi, informojnë grupet parlamentare.

Sipas tyre, nëse krijohen kushte, seanca do të mbahet nesër.

Koordinatori i grupit parlamentar Aleanca për Shqiptarët Alternativë ishte kundër mbajtjes së seancës, siç thonë ata, sepse ai besonte se shtyrja e regjistrimit për shtator nuk është për shkak të gjendjes aktuale shëndetësore, por se është një vendim politik.

Xhaferi më parë tha se nuk mund të thoshte kur do të miratoheshin ndryshimet në Ligjin e Regjistrimit sepse ka procedura që duhen ndjekur. Të gjitha procedurat duhet të respektohen, theksoi ai dhe informoi se nga pikëpamja zyrtare ai ua ktheu propozuesve propozuesve, nga ku pret që t’i kthejë ato në Kuvend sa më shpejt të jetë e mundur.