Arijeta Spahiu: Shqiptarët janë pasardhës të maqedonasve

vull

Arijeta Spahiu

Ca mendime per nacionalizmat e verbëra të individëve që janë miopik dhe nuk shohin më larg se hunda:

Maqedonët ishin fis gjysmë Ilir dhe gjysmë Helenas. Sllavët kanë ardhë në këto troje në shekullin e VII.

Po them shumë publikisht se shqipëtarët janë më shumë pasardhës të Maqedonëve se sa çdo popull sllav.

Për turkofilët që nuk shohin asgjë më shumë se ndasitë fetare nuk e kam ndërmend më u marrë me ta dhe automatikisht i boj block, se gjith ai negativitet buron nga ajo se nuk kanë identitet.

Feja nuk eshte identitet, është lidhje spirituale me krijuesin.

Për atë prap po them se unë si shqiptare, pasardhëse e pellazgëve dhe ilirëve i përkoj më shumë identitetit Maqedon se sa cdo popull sllav ne regjion.

Për ju që dini pak me “fiqiru” dhe e njihni historine bazë më kuptoni, për të tjerët që s’kanë njohuri historike ju ftoj të lexoni pak se është në të mirën tuaj për krijimin e identitetit personal.

Me të mira Maqedoni!
Next EU 😉

Next Post

Presidenti Meta takon Sekretarin e Shtetit Pompeo dhe Kryetaren e Kongresit Amerikan Pelosi

Në vijim të vizitës së Tij në Uashington D.C, Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir META mori pjesë sot në Mëngjesin e Lutjeve në prezencë të Presidentit të SHBA, Donald Trump, senatorëve, kongresmenëve, si edhe personaliteteve politike e fetare nga e gjithë bota. Presidenti Meta u takua me Sekretarin e Departamentit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: