I kam dy fjalë për Mero Bazen, pronarin e gazetes “Tema”

vull

Mero Bazen është vështirë ta kuptosh. Kur paguhej nga Sali Berish, ndëgjonim urrejtje të pa matura ndaj PS-s , tani paguhet nga Edimi Rama dhe shkrihet i tëri në shkrimet e tij kundër PD-s dhe kundër Kosovës.

Ky njeri e praktikon at fjalën me moqme : “ Lidhe kalin aty ku të thotë patroni “ , edhe pse e sheh që patroni është gabim dhe ai kërkon që kali të lidhet për një trupëz kallami dhe se kali çdo moment mund të ikë; por duhet me qenë i dëgjueshëm se fëmijt e tij në Londër i duhet mbajtur mirë.
Vet titulli i shkrimit : “ Një debat inferiorësh, që ëndërrojnë ‘fitoren e pavarësisë’ së Kosovës nga Shqipëria “ është aq thumbues sa mendja ka “zarar” kur e mendon.

Së pari po e them që pa Kosovë nuk ka Shqipëri por edhe e kundërta, e ci la është më relative.
Sikur Kosova të priste fitorën e pavaresisë nga Shqipëria , Kosova kurrë nuk do ta shijonte erën e saj.
Shkrimi im nuk ka qëllim të keq as ofendues për shqiptarët e Shqiperisë, por është vetëm një vërejtje ndaj demagogut Mero Baze dhe bosit të tij.
Ai shkruan : “Argumenti i tyre më i madh është se Bregoviçi është një produkt i Jugosllavisë që i ka shtypur. Tani ose ajo Jugosllavia i ka shtypur dhe ata kanë të drejtë të ankohen, dhe unë jam dakord me këtë version, ose i ka civilizuar dhe kanë të drejtë të krenohen, siç po kapardisen.”

Njeri i çoroditur ta them një fjalë, neve nuk na civilizuar Jugosllavia, por na ka masakruar dëbuar nga tokat tona dhe për këte ju nuk keni pasur asnjë informat informatë. E dyta, ju as që keni ditur që flitet shqip në Kosovë, sepse ju kanë mbjellë në kokë se Kosova është një krahinë e Jugosllavisë. A është kështu ? Ne kemi hënger burg pse e kemi degjuar Radio Tiranën dhe shikuar Televizionin Shqiptar.

Tjetra plot cinizëma nga Mero Baze :” Nëse Jugosllavia i ka shtypur dhe si ka lënë të ngrenë kokë, kanë të drejtë të kenë urrejtje për të dhe Bregoviçin si artist simbol të saj. Por o njërën, o tjetrën, janë të lirë të zgjedhin, se kur i zgjedhin të dyja na duket vetja budallenj ne që i dëgjojmë në heshtje, pasi nuk mund të jenë dhe nostalgjikë të lirive kulturore të Jugosllavisë, dhe urrejtës të produkteve të saj, si Bregoviçi.” Ardhja e Bregoviqit është për inat të Kosovës.

Budallenj jeni ju që nuk e kuptoni të vërtetën e Kosovës, por tek e fundit nuk kemi nevojë aspak të na këshillon një njeri i cili ( si të gjithë të tjerët ) nuk ka guxuar të flet edhe kur ka qenë vetëm duke iu friguar se mos po e ndijnë prindët e tij, dhe ata sikur ta ndinin kanë qenë të obliguar të të paraqesin në zyrën e Sigurimit.
Me vjen keq të them që iu jeni friguar edhe gjumit dhe rastësisht mos po flisni diçka që nuk është në vijen e Partisë. Apo , jo ? si i harruat këto ?
Ne nuk jemi nostaligjik të lirive kulturore të Jugosllavisë, sepse sikur të leshoheshim në at “ luks “ do të asimiloheshim për disa vjet. Kjo nuk ka ndodhur, fatbardhsisht, dhe fatkeqsisht për bijt e Katovicës.

Dje e lexova një postim nga prifti ortodoks Foti Cici, i cili kishte shkruar : O të vajtojmë për korçarët e sotëm , se mè se gjysma e tyre është greqizuar. Ke shkruar ndonje herë për këtë fatkeqësi kombëtare, i vetquajturi shqiptar Mero Baze. ?
Pafytyrësia e këti pseudo shqiptare shkon edhe më largë: “Por me “kosovocentristët” nuk duhet të mërzitemi. Ata nuk e duan Shqipërinë në mënyrë shumë të sinqertë. E kanë në formimin e tyre dhe në aksionin e tyre. “ Çka do të thotë kjo? Oj poshtërsi ! Po kush e do më shumë Shqipërinë më shumë së shqiptarët e Kosovës ? Ju vet si shqiptar e urreni vendin tuaj dhe mundoheni të ia dorëzoni ose serbit ose grekut . A është kështu ? Mos thuaj jo, sepse rrenë.

“ Duhët të jenë më të kujdesshëm kur thonë një gënjeshtër të tipit se nga Shqipëria po dëgjojmë thirrje të harrohen krimet serbe. Asnjë thirrje e vetme nuk ka ardhur nga Shqipëria për të harruar krimet serbe. Druaj se më shumë libra për krimet serbe kanë shkruar shqiptarët e Shqipërisë, se ata të Kosovës.” – po thenë ndryshe Rama e përsërit disa herë në takimin me Vuçiqin : “ Shqiptarët e Kosovës duhet të harrojnë të kaluarën. Cilën kohë ta harrojmë, ju lutem të na tregoni .

“Në këto raste identitetin kësaj lëvizje, ia japin ata që janë të sinqertë. Dhe e vërteta është se kjo është një valë urrejtje dhe frustrimi nga Kosova mbi Shqipërinë, e nxitur politikisht. Nuk është ndonjë qamet i madh, se kalon shpejt. “ –shkruan Baze. Kjo nuk është e vërtetë apsk, kjo është imagjinata e jote e ndërsyer nga Bossi yt. Kjo kuptohet sepse Ramës i mungojnë mundësitë për ndarjen e Kosovës.

Prandaj, gazetar Mero Baze ki kujdes me Kosovën dhe shqiptarët e saj.

Aha, isha duke harruar, sa ka lobuar Shqipëria për njohjen e Kosovës dhe sa njohje e mbajnë vulen e saj ?

Next Post

Turistët menduan se i kaploi tymi, por ishte krejt diçka tjetër

Gjatë ditës së sotme në Himarë ka ndodhur një fenomen jo shumë i zakontë për bregdet. Fillmisht, turistët menduan se plazhin e kaploi tymi nga zjarret që janë shpërndarë gjithandej në Shqipëri. Por jo, bëhej fjalë për krejt diçka tjetër. Një mjegull e rëndë e kaploi plazhin dhe detin, por […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: